Kitoki – Life cycle assessment af højhus i Tokyo

Kitoki – Life cycle assessment af højhus i Tokyo

Kitoki, der betyder “Træ og Træ”, er en 10-etagers kontorbygning lavet i en stålrammearmeret betonkonstruktion. Det særlige ved bygningen er dog, at det er en træ hybrid konstruktion, hvor to ud af hver tre etager er konstrueret af træ. Som et resultat heraf, kan vægten af hele bygningen reduceres betragteligt, og den kan samtidig nemt tilpasses til fremtidige renoveringer.

henrik–innovation har udført Life Cycle Assessment (LCA) for byggeriet. Denne vurdering afslørede, at brugen af lokalt tømmer til byggematerialerne bidrager til en ca. 25 % reduktion af kuldioxidemissioner sammenlignet med traditionel stålrammearmeret betonkonstruktion. Den store reduktion i bygningens CO2-fodaftryk er et vigtigt element i at vise de nye muligheder for udnyttelse af træ i byggeindustrien i Tokyo.

Kunde: Heiwa Real Estate Co., Ltd.
Design og konstruktion: ADX
Life cycle assessment: henrik-Innovation
Foto: Hyo Yikin

Tomonori Makita

Tomonori Makita

Leave a Comment