Biobaserede materialer med levetider på 200 år!

Biobaserede materialer med levetider på 200 år!

Hos henrik•innovation bruger vi meget tid på at integrere biobaserede materialer i vores projekter, så da Structural Environment og BLOXHUB inviterede til workshoppen “Overcoming the barriers related to the use of bio-based materials in construction”, var vi klar!

 

Under workshoppen blev der diskuteret og delt erfaringer om de mange barrierer, som vi møder, når biobaserede materialer introduceres i et byggeprojekt, herunder risici, mangel på referencer og tests, tendenser til at vælge kendte løsninger samt hvordan vi kan lærer fra historiske bygninger. Her blev det klart hvor meget viden, der er at hente fra Slots- og Kulturstyrelsen, når det kommer til byggeskik og materialevalg – for hvordan kan disse bygninger af biobaserede materialer holde i 200 år eller mere? og hvordan bliver de vedligeholdt?

henrik•innovation bidrog med viden fra et af vores seneste projekt i Japan, Ugakei Hygge Cirkler, som var et af de projekter, der blev taget udgangspunkt i under workshoppen. Derudover har vi erfaring med at bygge med tang, hemp, strå, beton lavet med saltvand, træ og mycelium!

 

              

Helena Hammershaimb

Helena Hammershaimb

Leave a Comment