WORLD FLEX HOME – VINDER AF KLIMAPRISEN VED BUILDING AWARDS

WORLD FLEX HOME – VINDER AF KLIMAPRISEN VED BUILDING AWARDS

7 November 2023 vandt vi klimaprisen ved årets Building Awards for udviklingen af WorldFlexHomes byggekoncept, se  https://www.licitationen.dk/ba23 

”Klimaprisen er gået til en aktør i byggebranchen, der gennem sit arbejde målrettet tager kampen op mod klimaforandringerne og dermed udgør et forbillede for resten af branchen,” som det lød i talen til vores team, der var på scenen for at modtage prisen.

 

Byggekonceptet er udviklet til cirkulært byggeri, der som et bindingsværk rammesystem, kan sammensættes til moduler. I rammerne kan man isætte dæk, vægge og loftelementer af alle typer materialer. Modulerne kan demonteres, flyttes og sættes sammen til nye byggerier, eller man kan skalle modulerne ad i komponenter der kan gå i et nyt cirkulært kredsløb. Man kan således bygge i op til 10 etager med et meget lavt klimaaftryk og med stor fleksibilitet for fremtiden.

 

”Med WorldFlexHome konceptet har vi skabt et byggesystem der samtidig er en platform der kan bidrage til at sætte anvendelsen af biobaserede- samt genbrugsmaterialer fra byggebranche eller industrien på industriel formel og stor skala. Alle kan levere ind til byggesystemets komponenter, når blot det overholder krav til lyd og brand” siger Parter i ERIK arkitekter Morten Ørsager

 

”WorldFlexHome er skabt til et globalt marked og industriel masseproduktion, da vi i fremtiden skal bygge mange boliger, men samtidig holde klimaaftrykket nede. Konceptet er således tænkt til at kunne produceres lokalt og i lokale materialer og dermed tilpasset den lokale kontekst. Vi arbejder derfor også på at udbrede WFH som et mere bæredygtigt princip til genopbygningen af Ukraine” siger Direktør i WorldFlexHome Anders B. Sørensen

 

”WorldFlexHome konceptet færdig apteret fra fabrik med tekniske installationer som kobles sammen. Byggetiden er derfor ca. 1/3 af konventionelt byggeri, hvilket giver økonomiske fordele for investorer og færre gener for mennesker og dyr i lokalområdet. Herudover giver det demonterbare system nogle helt nye midlertidige muligheder, som i et investeringsperspektiv, fordi man kan udnytte og modne grunde i tomgang, for til sidst at placere et permanent byggeri til en meget lav anlægssum” siger Henrik Sørensen, direktør i Henrik Innovation

 

Vil du høre mere kan du kontakte os på abs@worldflexhome.com, eller besøge vores hjemmesiden på https://worldflexhome.com/

Tomonori Makita

Tomonori Makita

Leave a Comment