Agorahaverne

Agorahaverne er et lejlighedskompleks til ældre borgere, som ønsker leve i et byggeri af høj kvalitet baseret på bæredygtighed og delte livsværdier. Byggeriet er omgrænset af den vilde natur og lokaliseret i en forstad til Slagelse på Vestsjælland. Bygningskomplekset består af ca. 5.000 m2 i 1-3 etager konstrueret af stablede modulbyggeblokke med 75 lejligheder, som omkrænser et stort atrium med et stort transparent tag henover.
Indeklimaet i atriet er designet til at være relativt varmt, i stil med klimaet ved Middelhavet, hvilket betyder at beboerne kan nyde forskellige aktiviteter her året rundt. Atriet regnes ikke som et egentligt rum og derfor behøver det ikke at overholde Dansk Bygningsreglement, som tydeligt angiver indendørskomfortkrav.
Det er dog yderst vigtigt at undgå kondensation og frost på overfladen af gulvet i vintersæsonen. Yderligere, bør overophedning i sommersæsonen også undgås.
Det er undersøgt hvorvidt disse betingelser kan overholdes udelukkende ved brug af en passivstrategi, så som naturlig ventilation gennem ovenlysvinduerne og hoveddøren, dagslys, grundvarme og varmestråling fra beboerne.
Vores tekniske anbefalinger vil blive anvendt til guidning af arkitekternes arbejde.
Agorahaverne sigter efter at opnå DGNB Guld i Danmark, en bæredygtighedscertificering baseret på den Tyske miljøstandard DGNB.